EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Τριμερή συνάντηση ζητά το Εργατικό Κέντρο Νάουσας για την "Βαρβαρέσσος"

Τρίτη 24 Μαΐου 2011 8:59:07 μμ
ΠΗΓΗ: Pliroforiodotis.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Επιστολή στο Τμήμα Εργατικών Διαφορών και την Επιθεώρηση Εργασίας έστειλε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, για το θέμα που προέκυψε με τη βιομηχανία «Βαρβαρέσσος» και ζητά τριμερή συνάντηση στο Υπουργεί Εργασίας. Στην ανακοίνωση επισημαίνονται: «Η επιχείρηση Βαρβαρέσος ΑΕ-Ευρωπαϊκή Νηματουργία που εδρεύει στη Στενήμαχο Νάουσας και απασχολεί 200 εργαζόμενους ανακοίνωσε μονομερή εφαρμογή εκ περιτροπής εργασία. Αυτό σημαίνει πως οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με 500 ευρώ το μήνα.

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, το ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών – Ιματισμού – Δέρματος, αλλά και οι εργαζόμενοι δε συμφώνησαν και προγραμμάτισαν κινητοποιήσεις.

Η εργοδοσία εκμεταλλεύεται την ανασφάλεια των εργαζομένων, την αυξημένη ανεργία στην περιοχή μας και επιδιώκει να τσακίσει το δικαίωμα των εργαζομένων στη σταθερή εργασία.

Είναι σίγουρο (το γνωρίζεται και εσείς) πως δεν πρόκειται για προσωρινά μέτρα. Όπου εφαρμόστηκαν, παγιώθηκαν, έγιναν και απολύσεις.

Η επιχείρηση Βαρβαρέσος παρ’ ότι στο παρελθόν έχει αποκομίσει κέρδη από την παραγωγή και το χρηματιστήριο, παρ’ ότι χρηματοδοτήθηκε – δανειοδοτήθηκε, έκανε απολύσεις, έκλεισε 1 εργοστάσιο, χάθηκαν θέσεις εργασίας, εντατικοποιήθηκε η εργασία και διατηρεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα νοικιασμένους εργάτες, σήμερα ζητά νέες χρηματοδοτήσεις και νέες θυσίες από τους εργαζομένους.

Σας ενημερώνουμε πως δε θα επιτρέψουμε στην πράξη να εφαρμόσει η επιχείρηση τα αντεργατικά σχέδια της, το ίδιο κάναμε και σε άλλη επιχείρηση στην περιοχή μας.

Ζητάμε άμεσα, πριν την 1η Ιουνίου 2011, να καλέσετε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο σας με στόχο να αποτραπεί η προσπάθεια της εργοδοσίας για την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας. Στη συνάντηση θέλουμε να είναι:

-         Η Ομοσπονδία Εργ/νων Κλωστοϋφ/ργίας – Ιματισμού - Δέρματος

-         Το σωματείο των εργαζομένων






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345