EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Οφθαλμός αντί Οφθαλμού;

Μία Ιρανή ζητά από τον άνθρωπο που της έριξε οξύ στο πρόσωπο 2 εκατομμύρια ευρώ για να τον συγχωρήσει και να μην ζητήσει την αντίστοιχη τιμωρία του σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο. Διαβάστε αυτή την απίστευτη ιστορία και δείτε φωτογραφίες γυναικών ύστερα από

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 6:29:23 μμ
ΠΗΓΗ: Deltiokairou.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Η Ιρανή Αμενέχ Μπαχραμί, που είναι τυφλή από τα δύο μάτια και έχει παραμορφωμένο πρόσωπο έπειτα από μία επίθεση με οξύ, δήλωσε έτοιμη να μην ζητήσει την τιμωρία του δράστη σύμφωνα με το νόμο της αντεκδίκησης, αν εκείνος της προσφέρει αποζημίωση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Μπαχραμί μέχρι στιγμής ζητούσε επιμόνως την εφαρμογή του νόμου της αντεκδίκησης, που προβλέπεται από τη σαρία (ισλαμικό νόμο) η οποία εφαρμόζεται στο Ιράν, στην περίπτωση του άνδρα που το 2004 της έριξε οξύ στο πρόσωπο με σκοπό να την τιμωρήσει επειδή δεν ήθελε να τον παντρευτεί.

Ο δράστης, ο Ματζίντ Μοβαχεντί, καταδικάστηκε το 2008 να τυφλωθεί με πέντε σταγόνες οξύ στο κάθε μάτι, τιμωρία η οποία αναμενόταν να εφαρμοστεί το Σάββατο 14 Μαϊου 2011, όμως οι δικαστικές αρχές την ανέβαλαν για μία αδιευκρίνιστη ημερομηνία χωρίς να δώσουν εξηγήσεις.

"Θέλω αυτά τα 2 εκατομμύρια ευρώ για να διασφαλίσω το μέλλον μου και για να ζήσω (...). Μόνο σε αυτή την περίπτωση είμαι διατεθειμένη να ζητήσω να μην εφαρμοστεί ο νόμος της αντεκδίκησης", δήλωσε η Μπαχραμί στην εφημερίδα Αρμάν.

Η Μπαχραμί τώρα είναι 30 ετών και ζει στην Ισπανία, όπου έχει υποβληθεί σε 19 χειρουργικές επεμβάσεις. Έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι επιθυμεί να δει τον δράστη της επίθεσης εναντίον της να τυφλώνεται με την ελπίδα ότι αυτή η τιμωρία θα αποτρέψει άλλες παρόμοιες επιθέσεις στο μέλλον.

 

Και η ζωή συνεχίζεται...

 

Η Πακιστανή Naila Farhat ήταν 13 ετών όταν δέχθηκε επίθεση με οξύ από καθηγητή της, που θύμωσε επειδή οι γονείς της τού αρνήθηκαν να την παντρευτεί με την δικαιολογία ότι ήταν πολύ μικρή και ήθελαν να συνεχίσει το σχολείο. Η ζωή της συνεχίζεται στο Ίδρυμα θυμάτων από οξύ στο Ισλαμαμπάντ.

 

Η Naziran Bibi, μητέρα δύο κοριτσιών, αναγκάστηκε από την πεθερά της να παντρευτεί τον αδερφό του άντρα της, όταν εκείνος πέθανε. Ο δεύτερος άντρας της και η πρώτη γυναίκα του τής συμπεριφέρονταν βίαια. Η επίθεση με οξύ έγινε από άγνωστο ενώ κοιμόταν. Πολλές γυναίκες στο Πακιστάν δέχονται συχνά τέτοιες επιθέσεις από άντρες, στους οποίος αρνούνται προτάσεις γάμου, είτε ακόμη από συγγενείς που πιστεύουν ότι αποτελούν ντροπή για την οικογένεια.

 

Η Asma Begum περιμένει να μπει για τη θεραπεία της στο νοσοκομείο στην Dhaka. Η ίδια και η εντεκάχρονη κόρη της δέχθηκαν επίθεση από συγγενείς, εξαιτίας προβλημάτων που προέκυψαν από το διαζύγιο της αδερφής της.

 

Η Monira, θύμα επίθεσης με οξύ, λαμβάνει μέρος σε ημερίδα για την ευαισθητοποίηση απέναντι στην βία των γυναικών.

 

Η Saeeda (αριστερά) και η Saira (δεξιά) ετοιμάζονται να χορέψουν σε γιορτή που διοργανώνει το Ίδρυμα Θυμάτων από οξύ στο Ισλαμαμπάντ. Και οι δυο τους δέχθηκαν την επίθεση με το οξύ από τους άντρες τους.

 

Η Zafar Iqbal είναι 21 ετών ποζάρει και χορεύει προσπαθώντας να ξεχάσει.

Ετικέτες

Οφθαλμός,





 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Μάρτιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031