EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Εβδομάδα με κρύο, βροχές, παγετό και χιόνια στα βόρεια της χώρας

Στα «λευκά» η B.Ελλάδα

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011 10:06:38 μμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Τα Νέα»     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και χιόνια στα ορεινά είναι το σκηνικό του καιρού που επικρατεί από τη Δευτέρα στη χώρα.

Αισθητό είναι το κρύο στην πρωτεύουσα, καθώς η θερμοκρασία δεν ξεπερνά σήμερα, Τρίτη, τους 10 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, αναμένονται βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αττικής, φαινόμενα τα οποία θα σταματήσουν το απόγευμα.

Από το πρωί της Τρίτης, σημειώνεται ασθενής χιονόπτωση στα ορεινά του νομού Χαλκιδικής, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Χιόνι πέφτει και στο νομό Έβρου από τη Δράμα μέχρι την Ορεστιάδα. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, η κίνηση των οχημάτων, μέχρι αυτή την ώρα διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, κατά τα τελευταία 5 χλμ. του δρόμου από Άγιο Αθανάσιο και Κερασιά, ενώ ανοιχτός είναι ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια» στο όρος Βέρμιο από την πόλη της Νάουσας.

Αλυσίδες απαιτούνται και για την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του νομού της Φλώρινας με έμφαση στις ορεινές διαδρομές, ενώ παγετός επικρατεί και στα ορεινά της Κοζάνης.

Ο καιρός της εβδομάδας

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και αύριο, Τετάρτη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα (4-10 βαθμοί Κελσίου), ενώ στα ηπειρωτικά θα σχηματιστεί παγετός όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Την Πέμπτη, θα σημειωθούν χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές της χώρας, ενώ τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 5-7 μποφόρ και από το μεσημέρι στο Ιόνιο 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, ωστόσο τη νύχτα και το πρωί της Παρασκευή θα σημειωθεί παγετός.

Νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες θα επικρατήσουν την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 6-8 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε άνοδο σε όλη τη χώρα.

Άστατος ο καιρός το Σάββατο με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-6 μποφόρ. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345