EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

«Χιονοστιβάδα» 1.500 επισκεπτών στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011 6:01:47 μμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Χιονοστιβάδα επισκεπτών «χτύπησε» χθες, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, στις Αγριόλευκες. Περισσότεροι από 1.500 ήταν οι επισκέπτες που απόλαυσαν το παχύ χιόνι που είχε σκεπάσει τις πίστες και τις εγκαταστάσεις του κέντρου, κάνοντας τα αγαπημένα τους σλάλομ αλλά και επιδιδόμενοι σε χιονοπόλεμο και άλλα παιχνίδια σε λευκό φόντο. Οι πρώτοι δε, επισκέπτες της νέας χιονοδρομικής περιόδου, είχαν την «πολυτέλεια» να απολαύσουν την «πούδρα» το λεγόμενο στη γλώσσα των χιονοδρόμων φρέσκο και αφράτο χιόνι. Η νέα χιονοδρομική περίοδος ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και το μέλλον προδιαγράφεται... λευκό.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΟΡΟΣ Α.Ε., κ. Τζούλια Τσαλίκη, η πρεμιέρα της χιονοδρομικής περιόδου στο Πήλιο, συνοδεύτηκε από τους καλύτερους οιωνούς και η κίνηση ήταν ικανοποιητική, παρά το γεγονός ότι πολλοί φαν του αθλήματος δεν είχαν εγκαίρως ενημερωθεί για τη λειτουργία του κέντρου.
Το τοπίο ήταν ειδυλλιακό, στην κορυφή του Πηλίου. Από νωρίς το πρωί, εκατοντάδες φίλοι του χιονιού βρέθηκαν στις Αγριόλευκες για να απολαύσουν το παχύ χιόνι που σκέπαζε τις πίστες ή απλώς για να περάσουν την ώρα τους ευχάριστα στις εγκαταστάσεις του κέντρου. Στους 1.500 υπολογίζονται οι επισκέπτες της Κυριακής.
Περί τους 80 πόντους καλά πατημένο χιόνι στις πίστες και ένα μέτρο στην κορυφή, αποζημίωσαν τους επισκέπτες του Χιονοδρομικού, οι οποίοι είχαν σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες. Ο υδράργυρος δεν έπεσε κάτω από το -1ο C και σε συνδυασμό την έλλειψη ανέμων, η παραμονή των χιονοδρόμων ήταν άνετη έως και το απόγευμα. Στο Κέντρο λειτούργησαν το σύνολο των πέντε πιστών και ισάριθμων αναβατήρων.
Η χιονόπτωση της περασμένης Παρασκευής και το Σαββάτου, εξασφάλισε για το Χ.Κ.Π. κατάλληλες συνθήκες για τη λειτουργία του, όλη την τρέχουσα εβδομάδα και μάλιστα σε πλήρη ανάπτυξη. Έτσι, το Χ.Κ.Π. θα συνεχίσει να λειτουργεί καθημερινά από τις εννέα το πρωί έως τις τέσσερις το απόγευμα, ενώ όσοι θελήσουν να κάνουν σκι μπορούν είτε να πληρώνουν εισιτήριο της τάξης των 15 ευρώ ημερησίως, 12 ευρώ για μαθητές, φοιτητές και αθλητές και 10 ευρώ για αρχαρίους, είτε να προμηθευτούν την εκπτωτική ετήσια κάρτα που κοστίζει για δύο άτομα 120 ευρώ.
«Περιμένουμε όλους τους Θεσσαλούς στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, να απολαύσουν το χιόνι και το αγαπημένο τους άθλημα», απηύθυνε πρόσκληση η κ. Τσαλίκη.
ΚΑΙ ΝΕΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ
Εν τω μεταξύ, νέα χιονόπτωση αναμένεται να εκδηλωθεί από Παρασκευή στα ορεινά της Μαγνησίας.
Χθες, οι δρόμοι στο Πήλιο ήταν καθαροί από χιόνι και η κυκλοφορία διεξαγόταν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Και τα πάρκινγκ στα Χάνια ήταν καθαρά για τους επισκέπτες που έσπευσαν να κάνουν... ποδαρικό στη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ετικέτες

Πήλιο,





 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Μάρτιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031