EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Τριήμερο κακοκαιρίας, αλυσίδες στη Βόρεια Ελλάδα

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011 5:34:35 μμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Χειμωνιάτικο τριήμερο, με χιόνια και ανέμους 9 Μποφόρ, προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία σε όλη τη χώρα. Στη Β. Ελλάδα, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξαγόταν χθες η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω των χιονοπτώσεων, κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Συγκεκριμένα: στις επαρχιακές οδούς Γρεβενών - Σαμαρίνας, Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, Καστοριάς - Αμυνταίου, Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου και στο ορεινό δίκτυο του Νομού Καστοριάς.

Στην εθνική οδό Κοζάνης - Φλώρινας, στις παλιές εθνικές οδούς της Κοζάνης προς Φλώρινα και προς Βέροια. Από το δημοτικό διαμέρισμα Πολυμύλου Κοζάνης μέχρι τα όρια του Νομού Ημαθίας. Σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού Φλώρινας. Στους δρόμους που οδηγούν στα χιονοδρομικά κέντρα Τρία - Πέντε Πηγάδια και Σέλι του Νομού Ημαθίας. Στην παλιά εθνική οδό Βέροιας - Κοζάνης, μέσω Καστανιάς. Από το χωριό παλιός Αγιος Αθανάσιος προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας του Νομού Πέλλας. Στο ορεινό οδικό δίκτυο του Νομού Κιλκίς.

Πολλά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στην ορεινή Πελοπόννησο. Λόγω της χιονόπτωσης, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των λεωφορείων και βαρέων οχημάτων στους δρόμους Πατρών - Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας και Αιγίου - Καλαβρύτων, μέσω Πούντας και Φτέρης. Η κυκλοφορία όλων των άλλων οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στον Πατραϊκό κόλπο, έχει απαγορευτεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, η διέλευση άδειων φορτηγών και δικύκλων από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. Οσον αφορά τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι της Πάτρας για Κεφαλονιά και Ιθάκη, ενώ έχουν διακοπεί τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Μάρτιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031