EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Ο καιρός θέλει και το… χιονοδρομικό του κέντρο

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 2:34:18 μμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Μεγάλη αναμονή και απογοήτευση έζησαν φέτος οι λάτρες του χιονιού και των χειμερινών σπορ αφού ο καιρός δε βοήθησε, χιόνι δεν έπεσε και τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα έμειναν κλειστά σχεδόν όλα τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα, ως τώρα.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, φαίνεται πως θα γίνουν πολλές «μαγικές» καταβάσεις αφού πολλά από τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας άνοιξαν και περιμένουν μικρούς και μεγάλους για σκι και όχι μόνο. Χιόνι, χαμηλές θερμοκρασίες, φύση αλλά και ζεστά ροφήματα περιμένουν στα χιονοδρομικά κέντρα Καιμακτσαλάν, Σέλι, 3-5 Πηγάδια, Βασιλίτσα και στο Βίγλα Πισοδερίου που είναι ήδη ανοιχτά. Αύριο αναμένεται να λειτουργήσουν κάποιες πίστες του Λαϊλιά στις Σέρρες και αυτή τη στιγμή χιονίζει στο Ελατοχώρι που είναι σε αναμονή για το ύψος που θα καταφέρει να φτάσει το χιόνι.

Οι δρόμοι, σε γενικές γραμμές, είναι σε καλή κατάσταση και στις περισσότερες περιπτώσεις ανοιχτοί. Αυτή τη στιγμή απαραίτητες είναι οι αλυσίδες προς το Καιμακτσαλάν από τον Άγιο Αθανάσιο αλλά και από την Κερασία, προς τη Βασιλίτσα στις διαδρομές Πολυνέρι προς Σμίξη αλλά και από τη Σμίξη ως το χιονοδρομικό και στη διαδρομή προς το Βίγλα Πισοδερίου. Ακόμη όμως και στις περιπτώσεις που οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, οι οδηγοί πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες αφού ο καιρός στο βουνό μπορεί να αλλάξει μέσα σε διάστημα λεπτών.

Οι τιμές είναι σε λογικά πλαίσια, από 10 ως και 16 ευρώ τιμολογούνται οι ημερήσιες κάρτες ενώ όλα τα κέντρα προσφέρουν εκπτώσεις σε φοιτητές, παιδιά αλλά πολλές φορές και στους κατοίκους των περιοχών τους.

Οι προβλέψεις του καιρού δείχνουν να βοηθούν τα σχέδια ιδιοκτητών και επισκεπτών αφού το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες και ασθενείς χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές τη Βόρειας Ελλάδας.

Με πολλή προσοχή… Καλό Σαββατοκύριακο!






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Μάρτιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031