EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 12:15:03 μμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Έθνος»     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Άκρως χειμερινό θα είναι το σκηνικό του καιρού το επόμενο διήμερο σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ σύμφωνα με έκτακτο καιρικό δελτίο που εξέδωσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης η ΕΜΥ θα επικρατήσουν συνθήκες παγετού.

Πιο αναλυτικά, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τη νύχτα της Πέμπτης στα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 8ο Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου τη Δυτική Στερεά και την Δυτική Πελοπόννησο από -2 έως 13ο.

Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί που στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.

Για την Παρασκευή προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Ειδικότερα στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1-14ο Κελσίου.

Με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα κυλήσει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και νότιας χώρας, ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που στη συνέχεια θα αυξηθούν, οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 4 έως 6 βαθμούς.

Στην Αττική, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες της Παρασκευής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3-13ο Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανάλογα φαινόμενα, με νεφώσεις και ανέμους έως 4 μποφόρ και θερμοκρασίες από 2-15 βαθμούς θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ σχετικά ήπιος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη με τοπικές βροχές και θερμοκρασίες από 5-15 βαθμούς.

Προσωρινή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα της ίδιας ημέρας και από τα δυτικά, αλλά οι θερμοκρασίες θα πέσουν και πάλι κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Παγετός στην Μακεδονία

Συνθήκες παγετού επικρατούν από τα ξημερώματα της Πέμπτης σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών.

Ανοιχτή είναι η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν από Άγιο Αθανάσιο και Κερασιά. Ανοιχτός είναι ο δρόμος από τη Νάουσα προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια».

Αλυσίδες ή χιονολάστιχα απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων μέσω Βιτσίου στο νομό της Φλώρινας, με το θερμόμετρο να δείχνει -8 βαθμούς Κελσίου.

Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους στα ορεινά τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των συνθηκών παγετού και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών.

Ετικέτες

παγετού, ΕΜΥ,





 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Μάρτιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031