EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009 11:41:26 πμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Έθνος»     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Δριμύ ψύχος έχει πλήξει τις κεντρικές χώρες της ηπείρου αλλά και το νότο, με αποτέλεσμα την πρόκληση φονικών δυστυχημάτων και το θάνατο αστέγων.

Σε περιπτώσεις όπως του Βερολίνου, όπου χιλιάδες τουρίστες πιάστηκαν απροετοίμαστοι να αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες κάτω των -10 βαθμών Κελσίου, πολλοί κατέφυγαν σε σταθμούς του Μετρό ή καφετέριες, προκειμένου να εξασφαλίσουν μία ελάχιστη προστασία από το ψύχος.

Η κατάσταση μάλιστα δεν αναμένεται να βελτιωθεί ούτε τη Δευτέρα, τουλάχιστον στις βορειότερες περιοχές.

Γερμανία

Ο υδράργυρος «βούτηξε» μέχρι τους -33,6 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, στην στο Φούντένζεε της Βαυαρίας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας στις περισσότερες μεγάλες πόλεις η θερμοκρασία κυμαινόταν γύρω στους -10 βαθμούς: -11 στο Βερολίνο, το Μόναχο και το Ροστόκ, -14 στη Λειψία, τη Στουτγκάρδη και τη Νυρεμβέργη, -12 στη Φραγκφούρτη και την Κολωνία.

Ενας 46χρονος άστεγος βρέθηκε νεκρός στο Μανχάιμ. Είχε καταφύγει σε ένα πρώην κέντρο διαλογής αλληλογραφίας και έπεσε να κοιμηθεί στο τσιμεντένιο πάτωμα αλλά, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, δεν άντεξε στο πολικό κρύο.

Ιταλία

Στην γειτονική χώρα κάνουν λόγο για το «πιο κρύο σαββατοκύριακο του χρόνου» με ακραίες καιρικές συνθήκες.

Ένα τρένο στη γραμμή Σασάρι-Κιλιβάνι της Σαρδηνίας εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο μηχανοδηγός του. Οι καταρρακτώδεις βροχές που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στο νησί έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Πολλά αεροδρόμια, όπως αυτά της Φλωρεντίας, της Μπολόνιας, της Ρώμης και της Βενετίας, έκλεισαν εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης. Διακόπηκαν επίσης τα δρομολόγια των πλοίων προς τα νησιά της περιοχής της Καμπανίας και της Σικελίας.

Τέλος, λόγω του χιονιού και του κρύου, αναβλήθηκαν πολλοί ποδοσφαιρικοί αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή.

Μασσαλία, Γαλλία

Ακόμη ένας άστεγος, Πολωνός υπήκοος, βρέθηκε νεκρός πιθανόν από το κρύο το βράδυ του Σαββάτου σε κεντρικό δρόμο της Μασαλίας.

Το πτώμα του άτυχου νεαρού (28 ετών) βρέθηκε έξω από κεντρική είσοδο κτιρίου από διερχόμενο.

Αν και είναι το πρώτο θύμα του ψύχους στο μεγάλο λιμάνι της Γαλλίας στη Μεσόγειο, πάνω από 40 άστεγοι έχουν βρεθεί νεκροί στους δρόμους από την αρχή του χρόνου.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345