EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Στις 13 Δεκεμβρίου ανοίγει το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 6:21:45 μμ
ΠΗΓΗ: Snowtravel.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Ημερομηνία, ορόσημο είναι η 13η  Δεκεμβρίου για το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού Δράμας, αφού τότε έχει οριστεί να ανοίξει για τη φετινή χειμερινή περίοδο.

Η Δράμα, ανέκαθεν αποτελούσε για τους κατοίκους της Αν. Μακεδονίας και Θράκης χειμερινός προορισμός. Ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα.

Μία βόλτα στην Ονειρούπολη, και μία επίσκεψη στο χιονισμένο Φαλακρό είναι στο πρόγραμμα σχεδόν κάθε βορειοελλαδίτη την περίοδο των γιορτών.

Απέχει από την πόλη της Δράμας 42χλμ. και βρίσκεται σε υψόμετρο 2.230μ.

Βρίσκεται στα όρια του δήμου Νευροκοπίου, σε μια περιοχή με πανύψηλα δασωμένα βουνά και πλούσιους υδάτινους πόρους.

Τα τελευταία  χρόνια, έχουν τοποθετηθεί  νέοι συρόμενοι αναβατήρες, μια τετραθέσια αποσυμπλεκόμενη καρεκλά και μια διθέσια καθώς και snow tubing park.

Το χιονοδρομικό αποτελείται σύνολο από 9 αναβατήρες και 20 πιστές.

Το Φαλακρό είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό της Μακεδονίας και μετά τον Παρνασσό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα, μαζί με τα Καλάβρυτα.

Στο Φαλακρό λειτουργούν σαλέ, καταστήματα πώλησης και ενοικίασης εξοπλισμού σκι.

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, είναι η επίσημη πρώτη του Χιονοδρομικού, έκανε γνωστό μιλώντας στο «Χ» ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος, επισημαίνοντας πως διαψεύδονται οι Κασσάνδρες που το ήθελαν κλειστό τη φετινή χειμερινή περίδο.

«Εμείς σαν αιρετή περιφέρεια το έχουμε λειτουργήσει  δύο χειμώνες και τώρα είναι ο τρίτος χρόνος που θα το λειτουργήσουμε.

λειτουργούσε το Φαλακρό αυτά τα χρόνια και ένας από αυτούς είναι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Γιώργος Παυλίδης.

Τον είχαμε ακούσει να λέει ότι δεν θα λειτουργήσει για ακόμη μια χρονιά το Φαλακρό, ενώ εμείς από την πρώτη χρονιά που το παραλάβαμε κλειστό το λειτουργούμε».

Για τη λειτουργία του κέντρου, έχει γίνει η ετήσια συντήρηση των μηχανημάτων και μέσω εργολαβιών, θα αποκατασταθούν ζημιές στις εγκαταστάσεις.

Μεταξύ άλλων θα αντικατασταθούν τα συρματόσχοινα στις εγκαταστάσεις, καθώς και στους αναβατήρες. Λύση φαίνεται να υπάρχει και στην οδική πρόσβαση του χιονοδρομικού κέντρου, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης.

Τα τελευταία χιλιόμετρα πριν το χιονοδρομικό προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα στους επισκέπτες και αυτό εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης που σκεπάζει το δρόμο.

Ιδιώτης θα αναλάβει τον αποχιονισμό του δρόμου και θα προκύψει, όπως διευκρίνισε ο κ. Ξανθόπουλος, μέσα από διαγωνισμό που φτάνει αυτές τις ημέρες στο τέλος του.

Όλγα Τσιούλφα more info www.xronos.gr

Πηγή: snowboardholics.gr/






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Μάρτιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031