EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Κλειστά σχολεία λόγω χιονιού - Πέφτει η θερμοκρασία

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 11:41:10 πμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Αισθητά θα πέσει η θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα από σήμερα σύμφωνα με την ΕΜΥ, ενώ ήδη έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα προβλήματα από το κρύο στη Βόρεια Ελλάδα. Στη Νάουσα σήμερα τα σχολεία θα μείνουν κλειστά γιατί δεν υπάρχει πετρέλαιο. Δουλειά έπιασαν από την Τρίτη τα εκχιονιστικά στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα Τετάρτη θα έχουμε σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο., ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές στα βόρεια της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή σε όλη την Ελλάδα.

Για αύριο Πέμπτη στην ανατολική και νότια χωρά θα έχουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χωρά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. 

Κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία - δημοτικά και γυμνάσια - στη Φλώρινα με απόφαση του δήμου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, τα χρήματα για το πετρέλαιο δεν έχουν φτάσει ακόμη στις σχολικές επιτροπές, ούτε και επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες. 

Έπιασαν δουλειά τα εκχιονιστικά

Εκχιονιστικά μηχανήματα βγήκαν την Τρίτη προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα από τη χιονόπτωση, στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στους δρόμους προς τη Βωβούσα στοΑνατολικό Ζαγόρι, στον Προφήτη Ηλία προς τη Μηλιά, στο Δίστρατο της Κόνιτσας.

Τη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να μεταφέρουν τα ζώα τους στα χειμαδιά, ζήτησαν ορισμένοι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι έως σήμερα παρέμεναν στο Βραδέτο στο Κεντρικό Ζαγόρι.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί τις επόμενες ώρες με ένταση των χιονοπτώσεων έως και το πρωί της Πέμπτης και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.


Καλά νέα για τους λάτρεις του σκι

 Στα λευκά ντύθηκαν τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, στο Φαλακρό, το Βελούχι, το Καΐμακτσαλάν και το Πισοδέρι, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Το ίδιο σκηνικό και στα χωριά της δυτικής Ευρυτανιάς και των Αγράφων, χωρίς να παρουσιαστούν μέχρι στιγμής προβλήματα στην κυκλοφορία.

Στα λευκά ξημέρωσε η Τρίτη και στο χιονοδρομικό κέντρο του Μετσόβου.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Μάρτιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031