EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Αλπικό άρωμα στον Παρνασσό!

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 8:51:44 μμ
ΠΗΓΗ: Χ.Κ. Παρνασσού     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Ιδανική μέρα στο βουνό σήμερα με ηλιοφάνεια, παγωνιά και ποιοτικό χιόνι που θύμιζε Άλπεις!  Η προσέλευση πολύ μεγάλη και οι χιονοδρόμοι απόλαυσαν τις καλοπατημένες πίστες του ΧΚΠ αλλά και τις εκτός διαδρομές με τις πούδρες που είχαν μαζευτεί από τις χθεσινές χιονοπτώσεις.
Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να μην υπάρχει περιοχή στο βουνό που να μην έχει ίχνη από ski ή snowboard!
Μοναδικό μελανό σημείο της ημέρας η πτώση τάσης της ΔΕΗ στη Φτερόλακα που ταλαιπώρησε τον κόσμο για περίπου μιάμιση ώρα. Μέχρι την εξομάλυνση της κατάστασης δρομολογήθηκαν πουλμανάκια για τη μεταφορά των χιονοδρόμων από Φτερόλακα προς Κελλάρια και δόθηκε παράταση λειτουργίας 1 ώρας στους αναβατήρες. Επιπλέον δόθηκε έκπτωση στους ταλαιπωρημένους χιονοδρόμους της Φτερόλακας για μια άλλη μέρα που θα επισκεφθούν το ΧΚΠ.
Λυπούμαστε ειλικρινά για όσους ταλαιπωρήθηκαν, το ΧΚΠ έκανε ότι μπορούσε ωστόσο δεν ήταν θέμα υπαιτιότητας του αλλά καθαρά θέμα της ΔΕΗ!
 
 
ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ, ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ!!!
Αύριο αναμένουμε πάλι λιακάδα και ασθενείς ανέμους. Οι συνθήκες φαντάζουν ιδανικές γι’ αυτό και σας προσκαλούμε-προκαλούμε να δοκιμάσετε τις καλοπατημένες πίστες μας αλλά και τις απίστευτες πούδρες στις απάτητες πλαγιές του βουνού!
 

Η ΑΓΝΩΣΤΗ (ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ) ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ: Κι όμως υπάρχουν χιλιάδες χιονοδρόμοι που ακούν για τις πίστες Περιφερειακή, Σαχάρα  και Δίας και δεν ξέρουν ούτε καν που βρίσκονται. Πίστες μαγικές, απότομες, εύκολες, πίστες παραδεισένιες! Εμείς σας προτείνουμε να τις γνωρίσετε:
Η Περιφερειακή αποτελεί τη σύνδεση με σκι Κελλάρια – Φτερόλακα. Είναι μια πίστα δρόμος μήκους 4 χλμ. περίπου, με απίστευτη θέα προς τις ψηλότερες κορφές του Παρνασσού Λιάκουρα και Τσάρκο και γενικά στο καθαρά αλπικό τοπίο του βουνού.
Η Σαχάρα αποτελεί την πίστα καμάρι του ΧΚΠ. Δύσκολη, πλατιά, πάντα με το ποιοτικότερο χιόνι στο βουνό και με σημεία πατημένα αλλά και απάτητα. Η χαρά του έμπειρου χιονοδρόμου! Για να πάτε στη Σαχάρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον συρόμενο Οδυσσέα από τα Κελλάρια και τον συρόμενο Δία από τη Φτερόλακα.
Ο Δίας είναι η πίστα που βρίσκεται ανάμεσα στους αναβατήρες  Ηνίοχο και Ερμή. Είναι μια εύκολη πίστα, εξαιρετική για μέσους σκιέρ, με το δικό της συρόμενο αναβατήρα και με μηδενική κίνηση.
Ο συρόμενος Δίας χρησιμεύει επίσης και σαν συνδετικός αναβατήρας για επιστροφή με σκι από τη Φτερόλακα προς τα Κελλάρια αλλά και για σύνδεση της Φτερόλακας με την πίστα Σαχάρα.
 
ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΒΟΛΤΑ: Όταν ο καιρός το επιτρέπει οι επισκέπτες μας μπορούν να βολτάρουν με τους αναβατήρες Ερμής και Ηνίοχος και να απολαύσουν τη θέα από ψηλά προς τα βουνά της Ρούμελης και του Μωριά καθώς και τους κόλπους του Κορινθιακού και Μαλιακού!
 
ΠΙΣΤΑ ΓΙΑ ΕΛΚΥΘΡΑ: Για τους μικρούς μας φίλους (και… για όσους αισθάνονται μικροί) λειτουργεί ειδικά διαμορφωμένη πίστα για έλκηθρα στα Κελλάρια και συγκεκριμένα στην περιοχή ανάμεσα στους αναβατήρες Βάκχο και Αφροδίτη!
 

SKI BUS Κλαουδάτος  NON STOP
Από το Σάββατο 12/1  ανεβείτε κατευθείαν στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού χωρίς στάση στο κατάστημα του Διστόμου. Η ενοικίαση θα γίνεται για τους επιβάτες του SKIBUSΚλαουδάτος NONSTOPστο σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού. Η τιμή ενοικίασης για τους επιβάτες του SKIBUSΚλαουδάτος NONSTOPείναι SKI-12€, SNOWBOARD-15€ για Σαββατοκύριακα και αργίες και SKI10€  -SNOWBOARD13€ για τις καθημερινές.
Αντίστοιχα οι ίδιες τιμές ενοικίασης ισχύουν για τους επιβάτες του SKIBUSΚλαουδάτος που θα επιβιβάζονται στην Αράχωβα.
Ισχύει έκπτωση -20% στην κάρτα λίφτ του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού.
 Το σταθερό δρομολόγιο του SKIBUSΚλαουδάτος παραμένει το ίδιο με στάση στο κατάστημα του Διστόμου με τιμές ενοικίασης 10€ για Σαββατοκύριακα και αργίες και 7€ για τις καθημερινές.
Για την ενοικίαση στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού δεν ισχύουν τα κουπόνια του supergold.grκαθώς και οι εκπτώσεις με συμβεβλημένες επιχειρήσεις ή συλλόγους. Όλες οι εκπτώσεις και οι παροχές για την ενοικίαση εξοπλισμού θα δίνονται από το κατάστημα του Διστόμου.
 Τηλέφωνα επικοινωνίας 210 5763935 & 6936 645853
 
Δείτε μας στο youtubeκαι παρακολουθήστε το τελευταίο φιλμάκι που προστέθηκε από το φίλο και συνεργάτη του ΧΚΠ, φωτογράφο Κώστα Καλτσά: http://youtu.be/eeGdlTMGWSM
 
Ενημερωθείτεγια τις προσφορές των SKI BUS Κλαουδάτος μέσω των supergold.gr:
http://www.supergold.gr/deal/default/klaoudatosskibusdec12-1
 
 
ΚΑΙΡΟΣ
Σήμερα είχαμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ήταν ασθενείς Δ και η θερμοκρασία κυμαινόταν από -5? C έως 0°C.

Για αύριο προβλέπεται ηλιοφάνεια, ασθενείς ΝΔ άνεμοι και θερμοκρασία από  -4? C έως -1°C.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (αναβατήρες - πίστες)
Σήμερα λειτούργησαν οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Βάκχος, Τηλέμαχος, Ερμής, Οδυσσέας, Δίας, Ηνίοχος, Ήρα, Παν, Πυθία, babylift 1, babylift 2 και
οι πίστες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Διηάνειρα, Βάκχος, Τηλέμαχος, Ερμής, Οδυσσέας, Δίας, Περιφερειακή, Σαχάρα, Ηνίοχος, Παν, Πυθία και Ήρα.

Αύριο θα λειτουργήσουν  καιρού επιτρέποντος
οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Οδυσσέας, Δίας, Ηνίοχος, Ήρα,  babylift 2 και
οι πίστες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Διηάνειρα, Οδυσσέας, Δίας, Σαχάρα, Ηνίοχος και Ήρα.

Στα Chalet που λειτουργούν στα Κελλάρια και τη Φτερόλακα μπορείτε να απολαύσετε ένα ζεστό ρόφημα ή snack δίπλα στο τζάκι.

ΔΡΟΜΟΙ
Οι δρόμοι προς το ΧΚΠ είναι ανοιχτοί αλλά χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.
Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πάντα ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
 
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Μην ξεχνάτε
να ενημερώνεστε για την κατάσταση των δρόμων, τον καιρό και τη λειτουργία του ΧΚΠ από τον ιστότοπο   www.parnassos-ski.gr ή σε 24ωρη βάση από τα τηλέφωνα του χιονοδρομικού μας,   2234022700, καθώς και στο 80011 00300 (κλήση δωρεάν).
 
Παρακαλούμε  για την  δική σας ΑΣΦΑΛΕΙΑκαι  την καλύτερη δυνατή ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ σας να ενημερωθείτε για τους  όρους χρήσης ΧΚΠαπό τον ιστότοπό μας.
http://www.parnassos-ski.gr/page.aspx?itemID=SPG28
 
Εξασφαλίστε ευκολία πρόσβασης και εκπτώσεις(20% στις κανονικά εισιτήρια  χιονοδρομίας) κάνοντας χρήση των SkiBus(πληροφορίες:Κλαουδάτος SkiBus, τηλ.: 210 5763935 & 6936645853, τιμή 15€). 
 
Εξασφαλίστε επίσης εκπτώσεις  στα κανονικά εισιτήρια χιονοδρομίας  αγοράζοντας τα εισιτήριά σας μέσω webticket ή ακόμη αγοράζοντας πολυήμερα εισιτήρια.
 
Αν αναζητείτε περισσότερα σχόλια, φωτογραφίες και συζητήσεις γύρω από το ΧΚΠ, επισκεφθείτε το φόρουμ του snowclub:
http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=15303&st=640
 
ΠΡΙΝ ΑΝΕΒΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ:
 
Φροντίστε να εφοδιαστείτε  "σωστά" ,
με ζεστά ρούχα, σκουφιά, γάντια ,αδιάβροχα/αντιολισθητικά παπούτσια, γυαλιά ηλίου/μάσκα,
 σακκιδιάκι  με όλα τα απαραίτητα σας αντικείμενα.
Δεν υπάρχει κακός καιρός,  Κακός εξοπλισμός υπάρχει...
Επίσης ελέγξτε το αυτοκίνητό σας να έχει καλής ποιότητας ελαστικά, να έχετε βάλλει στο ψυγείο νερού αντιψυκτικό  και φυσικά να έχετε πάντα μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.
 
ΣΧΟΛΕΣ ΣΚΙ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΚΠ
Οι πιστοποιημένες σχολές σκι του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού είναι οι:
Μπούμπας: τηλ.:   6946291039, http://www.boubas-ski.gr/
Πάππος - Μπαλντούμης: τηλ.: 6972 208111, http://www.skischool.gr/
Παπαργυρόπουλος: τηλ.: 6940 925933, http://www.kelaria1950.gr
 
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ ΤΟΥ χκπ
Παπαχαραλάμπους Γιάννης: τηλ.: 6972 834790. e-mail: [email protected]
Παναγάκος Γιάννης: τηλ.: 6973 033355. e-mail: [email protected]
Σκορδάς Ευάγγελος: τηλ.: 6932 054000.  e-mail: [email protected]




 
Στο σαλέ 1950 λειτουργεί  κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού
Τηλ. επικοινωνίας: 6974 735515, http://www.kelaria1950.gr















 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345