EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Περιβαλλοντική εκδήλωση στην Αλεξάνδρεια στα πλαίσια των ΙΖ' Παυλείων

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 8:47:20 μμ
ΠΗΓΗ: Pliroforiodotis.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος η Αρχιερατική Περιφέρεια Αλεξανδρείας σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρείας, τα συστήματα προσκόπων Αλεξανδρείας και το Σύλλογο Αλεξάνδρειας Αθλητισμός - Πολιτισμός-Φύση, οργάνωσε εκδήλωση αφιερωμένη στο περιβάλλον. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 5 Ιουνίου, στον αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας και συμμετείχαν σε αυτήν 230 παιδιά καθώς και αριθμός ενηλίκων.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, με την καταγραφή των ονομάτων όλων των συμμετεχόντων στους οποίους διανεμήθηκαν αναμνηστικά καπελάκια. Έπειτα τον λόγο πήρε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξανδρείας και υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Ανθόπουλος ο οποίος ευχαρίστησε όλα τα παιδιά για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση των διοργανωτών (είχε προηγηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου ενημέρωση των μαθητών και διανομή φυλλαδίων στα σχολεία της πόλης) και τόνισε την αξία της συμμετοχής στον αγώνα που διεξάγεται από πολλούς φορείς και από την Εκκλησία για την ευαισθητοποίηση όλων στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος. Κατόπιν την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης και εκ μέρους των προσκόπων ο Αναπληρωτής Έφορος Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας κ. Χαράλαμπος Μπλατσάς.

Αμέσως μετά ξεκίνησε το πρώτο μέρος της εκδήλωσης που περιελάμβανε ποδηλατοδρομία στο κέντρο της πόλης. Με το σύνθημα εκκίνησης παιδιά και ενήλικες με τα ποδήλατά τους, ξεχύθηκαν στις καθορισμένες από την διοργάνωση οδούς μεταφέροντας με τον τρόπο αυτό το μήνυμα του περιορισμού της χρήσης του αυτοκινήτου και την υιοθέτηση του ποδηλάτου για της μετακινήσεις εντός της πόλης και όχι μόνο. Σημαντική στη φάση αυτή της εκδήλωσης υπήρξε η συμβολή των ανδρών της τροχαίας που συνόδευσαν με δύο οχήματα τους ποδηλάτες και που με τις συμβουλές και τις υποδείξεις τους βοήθησαν τα μέγιστα στην ασφαλή διεξαγωγή του ποδηλατικού γύρου. Επίσης σημαντική ήταν η βοήθεια του καταστήματος εμπορίας ποδηλάτων Σαουλίδη, που προσέφερε τεχνική υποστήριξη στους ποδηλάτες καθώς και αριθμό ποδηλάτων σε παιδιά που επιθυμούσαν να συμμετέχουν στον ποδηλατικό γύρο αλλά δεν διέθεταν ποδήλατο.

Με την επιστροφή των παιδιών στον αύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης. Σε αυτό, αφού τα παιδιά χωρίστηκαν σε τέσσερις μεγάλες ομάδες κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε δράσεις που είχαν προετοιμαστεί από τους προσκόπους της πόλης. Οι δράσεις αυτές ήταν: 1) ζωγραφίζω για το περιβάλλον, 2) στέλνω μήνυμα για τα δάση, 3) καθαρή πόλη-ανακύκλωση υλικών, 4) εξοικονομώ ενέργεια και 5) προστατεύω το υδάτινο περιβάλλον.

Ήταν τόσος ο ενθουσιασμός των παιδιών και τόσο όμορφο το θέαμά τους να σπεύδουν από τη μία δραστηριότητα στην άλλη κατακλύζοντας με την κίνησή τους το μεγάλο χώρο, να ζωγραφίζουν και να παίζουν που προκάλεσε το θαυμασμό των περιοίκων και δεν ήταν λίγοι αυτοί που βγήκαν στα μπαλκόνια τους και παρακολούθησαν με χαρά όλη την εκδήλωση στο τέλος της οποίας έσπευσαν να συγχαρούν τους διοργανωτές.

Μετά την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων, κληρώθηκαν τρία ποδήλατα και αριθμός ηχητικών συστημάτων, ενώ δόθηκαν σε όλα τα παιδιά αναμνηστικά διπλώματα υπογεγραμμένα από το Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα. Την εκδήλωση έκλεισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Αρχιμ. Διονύσιος Ανθόπουλος ο οποίος ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές για την συμπαράστασή τους στην πρωτοβουλία της τοπικής Εκκλησίας καθώς και όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345