EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Πρεμιέρα για το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 6:53:23 μμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Όλα είναι έτοιμα για την επίσημη πρώτη αυτής της χρονιάς, στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Σελίου. Το αγαπημένο χιονοδρομικό κέντρο των Βεροιωτών και όχι μόνο, ανοίγει τις πύλες του την προσεχή Κυριακή 18 Δεκεμβρίου. Με την προσμονή του χιονιού, που σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις θα επισκεφθεί το Σέλι την παραμονή των Χριστουγέννων, οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού δηλώνουν έτοιμοι να υποδεχθούν τους επισκέπτες τόσο κατά την έναρξη της σεζόν, όσο και τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Είναι το πιο βατό χιονοδρομικό και είναι το πιο κοντινό από τη Θεσσαλονίκη. Αποτελεί την καλύτερη λύση, την εποχή της οικονομικής κρίσης που ζούμε. Όταν χιονίζει είναι ένα εντελώς διαφορετικό βουνό, ωστόσο εμείς καλούμε τον κόσμο να το επισκεφθεί όποια στιγμή θέλει», λέει ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Ε.Χ.Κ Σελίου, Στέργιος Ζυγουλιάνος.

zygoulianos_stergiosΤιμές Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου

Λόγω της οικονομικής κρίσης, οι τιμές στις υπηρεσίες που παρέχει το χιονοδρομικό κέντρο παραμένουν σταθερές και φέτος, όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία 4 χρόνια. Έτσι, η ημερήσια κάρτα ενηλίκων κοστίζει 15 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και 10 ευρώ τις καθημερινές, η παιδική 10 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και 7 ευρώ τις καθημερινές και η φοιτητική 10 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και 8 ευρώ τις καθημερινές. Για τους αρχάριους, παιδιά και ενήλικες, το κόστος της κάρτας στα baby lift είναι 7 ευρώ κάθε μέρα. Όσοι θέλουν να απολαύσουν τη βόλτα τους με την εναέρια καρέκλα, το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ για τους ενήλικες και 2 ευρώ για τα παιδιά. Κάρτες ελευθέρας δικαιούνται οι μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, κατοίκων Σελίου, Κουμαριάς και Ξηρολιβάδου ενώ διευκρινίζεται ότι κατά την περίοδο των εορτών από τις 22 Δεκεμβρίου 2011 μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου 2012 η περίοδος θεωρείται υψηλού ενδιαφέροντος και θα ισχύσουν αποκλειστικά οι τιμές αργιών και Σαββατοκύριακων. Παράλληλα, η έκδοση ημερησίου εισιτηρίου χιονοδρόμου μετά τη 1 το μεσημέρι θα τιμολογείται εκπτωτικά.

 Μέλημα η ασφάλεια των επισκεπτών

Πρωταρχικό μέλημα των υπευθύνων του χιονοδρομικού κέντρου είναι η ασφάλεια χιονοδρόμων και επισκεπτών. Τα μηχανήματα που ανήκουν στο στόλο του έχουν ελεγχθεί και θα βρίσκονται όπου παραστεί ανάγκη. «Έχουν γίνει όλες οι εργασίες συντήρησης των αναβατήρων, ετήσιες και πενταετής. Έχουμε τρία αποχιονιστικά για τη γρήγορη διάνοιξη του οδικού άξονα Χιονοδρομικό Σελίου- χωριό Σέλι-Βέροια και δύο εκχιονιστικά, ένα εκ των οποίων μας διέθεσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», δήλωσε στη «Μ» ο πρόεδρος του χιονοδρομικού, Στέργιος Ζυγουλιάνος.

Δεκαοχτώ άτομα θα εργαστούν και φέτος με δίμηνες συμβάσεις. Οι αρμόδιοι έχουν έρθει σε επαφή με γιατρούς που θα επανδρώσουν το ιατρείο του κέντρου ενώ τα σαββατοκύριακα και τις αργίες θα υπάρχει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο χώρο του χιονοδρομικού για την γρήγορη μεταφορά πιθανών τραυματιών στο Νοσοκομείο της Βέροιας.

Ελάτε με carpooling (μοίρασμα της διαδρομής)

Βάσει της ανάγκης που έχει δημιουργηθεί για εξεύρεση οικονομικότερων τρόπων μετακίνησης, το Ε.Χ.Κ Σελίου σε συνεργασία με την ηλεκτρονική σελίδα πληροφοριών για τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, www.snowreport.gr, προωθεί την ιδέα του carpooling. Ο όρος είναι διεθνής και σημαίνει «μοίρασμα» μιας διαδρομής με άλλους που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.

Πρωτοχρονιά στο χωριό Σέλι

Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς οι μεζέδες, το κρασί και οι φωτιές που θα ανάψουν στην κεντρική πλατεία του χωριού, θα δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα για να δώσει ο ένας στον άλλον τις πιο ζεστές ευχές για το 2012

πηγή Macnews.gr

Ετικέτες

seli, Σελι, Εναρξη,





 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345