EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Τα παιδιά αποκτούν ''καταναλωτική συνείδηση'' στο εργαστήριο ''Παιδικής Μαγειρικής & Διατροφής''

Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 11:37:12 πμ
ΠΗΓΗ: in.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Εδώ και επτά χρόνια το Ολυμπιακό Μουσείο οργανώνει εργαστήρια προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία δημιουργικότητας και έκφρασης στα παιδιά. Τα παιδιά του εργαστηρίου "Παιδικής Μαγειρικής & Διατροφής" άφησαν τους σκούφους στην κουζίνα και πήγαν Super Mα…γυρεύοντας!

Με τρεις συνταγές στα χέρια ξεχύθηκαν στους διαδρόμους του super-market με στόχο να επιλέξουν τις κατάλληλες πρώτες ύλες στην καλύτερη δυνατή τιμή.
Παρά τις προκλήσεις των ραφιών, ιδιαίτερα στο τμήμα των γλυκών, τα παιδιά επικεντρώθηκαν στην τήρηση του προγραμματισμού τους, γεγονός που αναμφίβολα τα μυεί σταδιακά σε μια σύγχρονη αντίληψη καταναλωτικής συνείδησης.

Οι συνταγές
Οι συνταγές ήταν τρεις και διαφοροποιημένες για κάθε ομάδα:

  • Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
  • σαραγλί
  • γαριδοκεφτέδες

Υπό την καθοδήγηση του σεφ Στάθη Πασσαλίδη, της παιδαγωγού Μαρίας Τσιλβίδου και της υπεύθυνης εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου Ευαγγελίας Σεμελίδου αναζήτησαν τα κατάλληλα προϊόντα, διάβασαν τη σύνθεση των υλικών σε κάθε συσκευασία, επέλεξαν τα καλύτερα υλικά και τήρησαν το χρηματικό όριο που είχαν στη διάθεσή τους, προκειμένου να προετοιμαστεί το menu του επόμενου Σαββάτου. Συνταγή και κομπιουτεράκι στο χέρι, ενώ το φορτίο του καροτσιού επωμίστηκαν οι ενήλικοι συνοδοί του εργαστηρίου.  

Η μαγειρική είναι μαγεία, είναι τέχνη, είναι παιχνίδι.
Στόχοι του εργαστηρίου είναι:

  • η ενίσχυση των εμπειριών των παιδιών
  • η αλληλεπίδρασή τους με συνομήλικους και ενήλικες
  • η ανάληψη πρωτοβουλιών
  • η ικανοποίηση των ατομικών τους προσδοκιών και επιθυμιών

Με τη συνδρομή όλων μπορούμε να φανταστούμε ένα καλύτερο περιβάλλον ανάπτυξης για τα παιδιά, όπου η ποιότητα και η αξιοπιστία θα αποτελούν προτεραιότητες και αδιαμφισβήτητες σταθερές.
Το ραντεβού το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, από τις 09:30 έως τις 14:00, οπότε και θα εκτελεστούν οι συνταγές. Και αν το αποτέλεσμα δεν μαρτυρά πάντα την προσπάθεια που προηγήθηκε, τα παιδιά είναι ικανά να εκτελέσουν συνταγές με απόλυτη επιτυχία. Αρκεί κανείς να τα εμπιστευθεί και να τα καθοδηγήσει στα πρώτα τους βήματα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΤΗΛ. 2310 968531-2






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345