EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Χρήστος Παππάς για τα χιονοδρομικά: ''Φυγή από την καθημερινότητα με έξυπνες λύσεις και φθηνές τιμές''

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011 7:50:27 μμ
ΠΗΓΗ: 009 EPEA.COM.GR     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

«Η φετινή σεζόν είναι δύσκολη από κάθε άποψη. Η αλήθεια είναι ότι η κρίση θα επηρεάσει και τους λάτρεις του βουνού και του σκι. Πιστεύω ότι θα έχουμε κόσμο, ίσως όχι τόσο συχνά και πυκνά όσο τις προηγούμενες χρονιές. Όμως, οι σκιέρ έχουν ανάγκη να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και το άγχος και πιστεύω πως θα ανεβαίνουν στο βουνό, γι’ αυτό προπωλούμε φθηνές ετήσιες κάρτες».

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας Χρήστος Παππάς. 

Αυτή τη χρονική περίοδο, τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και 3-5 Πηγαδιών βρίσκονται στη φάση της συντήρησης των αναβατήρων, του καθαρισμού και της διαμόρφωσης των πιστών. Υπολογίζεται πως οι εργασίες συντήρησης θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Νοεμβρίου. 

Σε μια δύσκολη χρονιά, τα χιονοδρομικά μας κέντρα καλούνται να ανταγωνιστούν αυτά του εξωτερικού, με τους υπεύθυνους να υποστηρίζουν πως δεν έχουν τίποτα να «ζηλέψουν» καθώς διαθέτουν απερίγραπτη φυσική ομορφιά. Ωστόσο, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης την περσινή σεζόν, παρατηρήθηκε σχετικά αυξημένη κίνηση τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές, ενώ κάθετα μειωμένη ήταν η προσέλευση τις καθημερινές.

Φέτος, στα υπάρχοντα προβλήματα προστίθενται και αυτά της έλλειψης χρημάτων για να πληρωθούν οι εποχικοί, με τους οποίους βγαίνει όλη η δουλειά δεδομένου ότι οι μόνιμοι στο Σέλι και στα Πηγάδια είναι ελάχιστοι. Για το θέμα αυτό, την ανανέωση των συμβάσεων των εποχικών, υπήρχε σήμερα το απόγευμα συνάντηση του προέδρου του χιονοδρομικού Σελίου Στέργιου Ζυγουλιάνου με τον γ.γ. Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή. (Λεπτομέρειες αργότερα.) Την ίδια στιγμή, ακόμη δεν έγινε καμία συζήτηση με τους εποχικούς του δήμου στα 3-5 Πηγάδια.

Στο μεταξύ, φθηνές λύσεις για να προσελκύσουν χιονοδρόμους, προτάσσουν οι υπεύθυνοι των χιονοδρομικών κέντρων, σε μια χειμερινή σεζόν που αναμένεται να είναι από τις πιο δύσκολες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Με σύνθημα «Πάμε για σκι και σνόουμπορντ, παρέα, με ένα αυτοκίνητο! Πιο οικονομικά και πιο οικολογικά» τονίζουν τη δυνατότητα του -γνωστού στο εξωτερικό- συστήματος «car pooling», φιλοσοφία του οποίου είναι ότι όποιος διαθέτει χώρο στο αυτοκίνητό του, μπορεί να αναζητήσει συνεπιβάτες. Αρχικά ανακοινώνεται το μέρος που θα ταξιδέψει -στην προκειμένη περίπτωση κάποιο χιονοδρομικό κέντρο- και στη συνέχεια αναζητά επιπλέον άτομα, μέσω του διαδικτύου. Με τον τρόπο αυτό μειώνονται τα έξοδα για όσους θέλουν να ανέβουν στο βουνό και να απολαύσουν το σκι στις χιονισμένες πλαγιές. Άλλη οικονομική λύση είναι η ανάβαση στα χιονοδρομικά κέντρα, με λεωφορεία και όχι με Ι.Χ. αυτοκίνητα.

«Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να γλιτώσουν οι χιονοδρόμοι και οι επισκέπτες από τα έξοδα της βενζίνης και των διοδίων. Μπορούν να έρχονται περισσότεροι επισκέπτες στα χιονοδρομικά, με ένα αυτοκίνητο, είτε να μετακινούνται με λεωφορεία», δήλωσε ο κ. Παππάς. 

Ένας τρίτος τρόπος για να προσελκύσουν κόσμο είναι η προπώληση των ετήσιων καρτών σε χαμηλότερη τιμή, από τα 320 ευρώ στα 160 ευρώ, στα χιονοδρομικά κέντρα 3-5 Πηγάδια και Καλάβρυτα, όπου συνδυάζεται με μια δωρεάν διανυκτέρευση για δύο άτομα.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345