EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

"Άσπρη μέρα" είδε η μισή χώρα. Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010 9:29:23 μμ
ΠΗΓΗ: 0037 Madata.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Στα λευκά έχει ντυθεί από το πρωί η Β. Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Το απόγευμα της Τετάρτης νέο κύμα πυκνού χιονιού πέφτει στην Αράχωβα και οι αρχές καταβάλουν προσπάθειες, ώστε να μη κλείσει ο δρόμος. Αλυσίδες ωστόσο χρειάζονται στο Ζεμένο.

Πυκνό χιόνι πέφτει από το πρωί στη Θεσσαλονίκη, ΤΑ Γιάννενα και την Τρίπολη, ενώ χιόνισε και στη Φθιώτιδα, όπου δεν λειτούργησαν τα σχολεία στο δυτικό τμήμα του νομού, που συνορεύει με την Ευρυτανία.

Προβλήματα προκλήθηκαν από τη χιονόπτωση και στα ορεινά του νομού Αρκαδίας, όπου με απόφαση του νομάρχη διακόπηκαν τα μαθήματα στα σχολεία των Δήμων Λαγκαδίων, Βαλτεσινίκου και Βυτίνας.

Στην κατάψυξη έχει μπει ο νομός Έβρου, όπου παρέμειναν κλειστά τα σχολεία στη Σαμοθράκη και το Σουφλί.

Αλυσίδες χρειάζονται επίσης στους δρόμους από Λαμία προς Άμφισσα, Δομοκό και Καρπενήσι.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν εξασθένηση των χιονοπτώσεων και μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς ενώ στην Θεσσαλονίκη δεν θα ξεπεράσει τους 2. Όσο για την χαμηλότερη θερμοκρασία στη χώρα, αυτή σημειώθηκε και πάλι στο Ορμένιο, όπου το πρωί της Τετάρτης το θερμόμετρο έδειξε -9 βαθμούς.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Σε άνοδο θα είναι η θερμοκρασία την Πέμπτη, ωστόσο χιόνια θα πέσουν και πάλι στα ορεινά και στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από 4-6 μποφόρ.

Την Παρασκευή αναμένονται βροχές στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και χιόνια στα ορεινά. Ωστόσο τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά. Η θερμοκρασία σε άνοδο και οι άνεμοι από 4-6 μποφόρ.

Από το Σάββατο έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και βροχές. Τα φαινόμενα στα δυτικά και πιθανώς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά περιόδους έντονα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-01-2010
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ, ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΙΟΝΙΑ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΑ ΑΛΛΑ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΑΝΟΔΟ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30-01-2010 ΚΥΡΙΑΚΗ 31-01-2010
ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 01-02-2010

ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΕΝΤΟΝΑ. ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΧΡΙ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.

 






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345