EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Πρόγνωση καιρού 26.01-10.02.2010

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010 7:48:58 πμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: MIK

Κυκλογένεση στον κόλπο της Σύρτης έχει ήδη αρχίσει να κινείτε Boρειοανατολικά προς το Ιόνιο και από το βράδυ θα επιδεινώσει σημαντικά τον καιρό της χώρας με άφθονες χιονοπτώσεις στα χιονοδρομικά. Κερδισμένα από αυτή τη κακοκαιρία θα είναι τα χιονοδρομικά Καλαβρύτων, Βασιλίτσας, Μαινάλου με μεγάλα ύψη χιονιού (+40cm) ενώ αξιόλογες χιονοπτώσεις θα δουν και τα υπόλοιπα χιονοδρομικά. Με τα σημερινά στοιχεία η κακοκαιρία περνάει γρήγορα και την Πέμπτη θα μας απασχολησει το ψυχρόμ μέτωπό της με χιονοκαταιγίδες σε κάποια χιονοδρομικά αλλά μεγάλη πιθανότητα για ιδανικές συνθήκες για σκι. Η πρόγνωση της Πέμπτης θα επανεκτιμηθεί αύριο.

Από την Παρασκευή και με την  εδραίωση του Αντικυκλώνα Δυτικά της Αγγλίας περνάμε σε μια διάταξη που ευνοεί την δημιουργεία χαμηλών στα Ανατολικά κράσπεδα του Αντικθκλώνα με ουσιαστικά ένα πεδίο χαμηλών πιέσεων μήκους 2000χλμ από τη Σκανδιναυία μέχρι την Ελλάδα να κυριαρχεί στον καιρό της Ευρώπης. Η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο (και πάλι στα χιονοδρομικά μας ότι πέφτει θα είναι χιόνι) και περιμένουμε άστατο καιρό με συνεχείς χιονοκαταιγίδες από την Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα σε όλα τα βουνά μας. Τις επόμενες μέρες θα φανεί αν υπάρχουν ημέρες με καλές συνθήκες για σκι το Σαββατοοκύριακο

Από την Τρίτη με τα σημερινά δεδομένα περνάμε σε μια ιδιαίτερα ψυχρή για την Ελλάδα περίοδο με κυκλογένεσεις στο Αιγαίο και ψυχρές εισβολές. Με την είσοδο του Φεβρουαρίου ο Αζορικός Αντικυκλώνας βρίσκεται σε ιδανική θέση για εμάς στην Ισπανία και νέα χαμηλά στο Ιόνιο θα επιδεινώσουν περαιτέρω τον καιρό. Παράλληλα ψυχρές αέριες μάζες θα κινηθούν στα Ανατολικά όρια του αντικυκλώνα και θα μας φέρουν μια νέα ψυχρή περίοδο που με τα σημερινά δεδομένα θα διαρκέσει μέχρι τις 10 του επόμενου μήνα με διαδοχικές διαταραχές περίπου με συχνότητα κάθε τρεις μέρες.

Τις επόμενες ημέρες θα αποσαφηνιστούν οι ιδιαιτερότητες και οι εντάσεις των ψυχρών εισβολών, αλλά υπάρχει σαφής τάση για χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές της νότιας Ελλάδας, ενώ πιθανότατα τα ελληνικά χιονοδρομικά να έχουν μεγάλα ύψη χιονιού πια στις πίστες τους.

 






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345